Dakisolatie

Isoleren van daken en gevels is voor ons een koud kunstje waar u het warm van krijgt!

Zowel bij renovatie en nieuwbouw van platte als hellende daken en gevels wordt er hedendaags standaard in de opbouw isolatie voorzien. Het is niet alleen van groot belang voor uw portemonnee maar zelfs ook meer en meer verplicht bij wetgeving om uw dak te isoleren. Hiervoor krijgt U ook nog steeds premies van Fluvius en onder bepaalde voorwaarden van de vlaamse overheid, dit kan U terug vinden op volgende websites:

Premies voor dakisolatie | Vlaanderen.be
Premie dakisolatie of zoldervloerisolatie | Fluvius
Dakisolatie verplicht voor woningen en huurwoningen | Vlaanderen.be

Platdak = warmdak

Voor platte daken hanteren wij altijd het type ‘warmdak’ systeem waarbij de isolatie aan de buitenzijde van het dak wordt geplaatst. Zo blijft bij dakrenovaties in de meeste gevallen de bestaande dakbedekking behouden, dewelke grondig wordt opgepoetst, droog gemaakt en indien nodig hersteld, om te fungeren als dampremmede laag waar op dan de isolatieplaten nauw aansluitend worden verkleefd, vervolgens volgen hier op dan de waterdichtingslagen. Voor deze toepassing gebruiken wij een hoog rendement PIR Isolatie (Polyisocyanuraat) aan beide zijde gecacheerd met een meerlagige Aluminium cachering.

Hellend dak = Sarkingdak

Voor hellende daken hanteren wij het systeem Sarkingdak waarbij de isolatie in 1 gesloten schild aan de buitenzijde op de houtcontructie wordt bevestigd met specifieke sarkinglatten en mechaniche bevestigingen, waarna het onderdak panlatten en pannen worden geplaatst. Voor deze toepassing gebruiken wij een hoog rendement PIR Isolatie (Polyisocyanuraat) aan beide zijde gecacheerd met een meerlagige Aluminium cachering. De zijkanten van deze platen zijn voorzien van een tand en groef zodat deze naadloos in elkaar kunnen geplaatst worden.

Voor al uw dakisolatiewerken bent U bij Bogert Dakservice aan het juiste adres.

Het is immers van groot belang dat volgens een juist systeem uw dak of gevel isolatie wordt geplaatst, en dit in een voldoende en juiste isolatiewaarde. Wij kunnen U hier uitgebreid over adviseren.